За кілька днів в Україні святкуватимуть Великдень і господині вже почали підготовку до свята.

Цього року варто спробувати приготувати щось незвичне. Наприклад, великодній крафін. Він простий в приготуванні, і з ним може впоратись навіть початківець.

Рецептом ароматного и смачного крафіну поділилась в Instagram фудблогерка з ніком zhuravlina_cooking. Вона зазначає, що простішого рецепту приготування просто не існує. Про це передає Полемика.

Інгредієнти на форму d16см та висотою 13см

Для приготування вам знадобиться:

  • молоко тепле – 120 мл;
  • сухі дріжджі – 8 гр (або 21 гр пресованих);
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 110 гр;
  • ванільний цукор – 10 гр;
  • сіль – 1/3 ч.л.;
  • вершкове масло – 50 гр;
  • борошно – 450 гр.
  • вершкове масло – 80 гр;
  • цукати – 110 гр.

Як готувати крафін

Всі продукти повинні бути кімнатної температури. В глибоку ємність додаємо яйця, сіль, цукор, ванільний цукор та змішуємо.

У яєчну масу додаємо розтоплене вершкове масло та дріжджі. Перемішуємо до розчинення.

В отриману суміш додаємо тепле молоко, замішуємо та поступово вводимо просіяне борошно. Спочатку можна замішувати ложкою, потім вимішувати тісто руками на робочій поверхні.

По теме:  Що можна приготувати на Масляну окрім млинців

Еластичне тісто, яке не липне до рук, перекладаємо в миску змащену олією, накриваємо харчовою плівкою, рушником і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години.

Після того перекладаємо його на поверхню присипану борошном, розтягуємо руками, потім скалкою, щоб товщина тіста була 3-4 мм.

Тісто змащуємо вершковим маслом та додаємо цукати.

Загортаємо рулет, заліплюємо краї. Гострим ножем розрізаємо на 2 частини, але до кінця дорізати не потрібно.

Підвертаємо верх та загортаємо 2 сторони. Складаємо одна на одну.

Перекласти на пергамент, зверху поставити роз‘ємну форму, накрити харчовою плівкою і залишити на 30-40 хвилин.

Поставити у розігріту до 170-180 градусів духову шафу на 45-50 хвилин.

Раніше Полемика писала про те, як приготувати ароматні пухкі пончики на сметані.