Локшина – це універсальна страва, яка може стати чудовою основою для супу, рагу або просто доповненням до м'ясної чи овочевої страви.

Також це чудова можливість зануритись в теплоту та затишок домашньої кухні, адже домашня локшина завжди набагато смачніша за магазинну. Також, пропонуємо вам рецепт локшини по-азійськи.

Полемика з посиланням на ТСН ділиться секретами бабусиної кухні та разом з вами приготуємо справжню домашню локшину, яка може здивувати своїм ароматом та ніжністю.

Що знадобиться для приготування

  • борошно – 200 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • оливкова олія – 1 ст. л.

Спосіб приготування

Просіваємо у миску борошно, додаємо сіль. Зробіть у центрі борошна ямку і вбийте туди яйця. Додаємо оливкову олію (якщо використовуєте). Починаємо вимішувати тісто руками, доки воно не стане однорідним та гладеньким.

Після вимішування загорніть тісто в харчову плівку і залиште відпочивати при кімнатній температурі на 30 хвилин.

Розділяємо тісто на 4 частини, та розкачуємо кожну частину тіста на тонкий пласт товщиною 2-3 мм.

Нарізаємо тісто на смужки шириною 1-2 см. Можна скористатись ножем, спеціальною насадкою для м’ясорубки або фігурним ножем для локшини.

По теме:  Як приготувати ідеальний великодній крафін з цукатами

У киплячу підсолену воду опускаємо локшину і варимо 2-3 хвилини до готовності.

Готову локшину відкиньте на друшляк, дайте воді стекти. Подавайте локшину з улюбленим соусом, м’ясом, овочами або просто з вершковим маслом.

Корисні поради

  • Щоб локшина мала більш насичений колір можна додати в тісто 1-2 жовтки.
  • Якщо ви хочете зробити локшину більш ніжною, додайте в тісто 1 столову ложку сметани або вершків.
  • Оливкову олію можна замінити вершковим маслом.
  • Готову локшину можна заморозити. Для цього її потрібно попередньо відварити, відкинути на друшляк, дати воді стекти і розкласти на деку, застелене пергаментним папером. Після того, як локшина заморозиться, її можна перекласти в пакет для зберігання.
  • Приготувавши домашню локшину, ви отримаєте не тільки смачну та ситну страву, але й відчуваєте зв’язок з сімейними традиціями та бабусиними секретами. Спробуйте приготувати локшину за цим рецептом і відчуйте всю магію домашньої кухні!

Раніше Полемика писала про те, який вибрати якісний рис і що потрібно додати, щоб він не прилипав до каструлі.