Також це чудова можливість зануритись в теплоту та затишок домашньої кухні, адже домашня локшина завжди набагато смачніша за магазинну. Також, пропонуємо вам рецепт локшини по-азійськи.
Полемика з посиланням на ТСН ділиться секретами бабусиної кухні та разом з вами приготуємо справжню домашню локшину, яка може здивувати своїм ароматом та ніжністю.
Що знадобиться для приготування
- борошно – 200 г;
- яйця – 2 шт.;
- сіль – 1/2 ч. л.;
- оливкова олія – 1 ст. л.
Спосіб приготування
Просіваємо у миску борошно, додаємо сіль. Зробіть у центрі борошна ямку і вбийте туди яйця. Додаємо оливкову олію (якщо використовуєте). Починаємо вимішувати тісто руками, доки воно не стане однорідним та гладеньким.
Після вимішування загорніть тісто в харчову плівку і залиште відпочивати при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Розділяємо тісто на 4 частини, та розкачуємо кожну частину тіста на тонкий пласт товщиною 2-3 мм.
Нарізаємо тісто на смужки шириною 1-2 см. Можна скористатись ножем, спеціальною насадкою для м’ясорубки або фігурним ножем для локшини.
У киплячу підсолену воду опускаємо локшину і варимо 2-3 хвилини до готовності.
Готову локшину відкиньте на друшляк, дайте воді стекти. Подавайте локшину з улюбленим соусом, м’ясом, овочами або просто з вершковим маслом.
Корисні поради
- Щоб локшина мала більш насичений колір можна додати в тісто 1-2 жовтки.
- Якщо ви хочете зробити локшину більш ніжною, додайте в тісто 1 столову ложку сметани або вершків.
- Оливкову олію можна замінити вершковим маслом.
- Готову локшину можна заморозити. Для цього її потрібно попередньо відварити, відкинути на друшляк, дати воді стекти і розкласти на деку, застелене пергаментним папером. Після того, як локшина заморозиться, її можна перекласти в пакет для зберігання.
- Приготувавши домашню локшину, ви отримаєте не тільки смачну та ситну страву, але й відчуваєте зв’язок з сімейними традиціями та бабусиними секретами. Спробуйте приготувати локшину за цим рецептом і відчуйте всю магію домашньої кухні!
Раніше Полемика писала про те, який вибрати якісний рис і що потрібно додати, щоб він не прилипав до каструлі.