Календула – рослина, яка має лікарські властивості і допомагає не лише людям.

У народі її називають городнім та садовим лікарем. Чому варто садити календулу на городі, розповідає Полемика з посиланням на Glamour.

Як виявилось, календула – чудовий помічник на городі. Вона має різноманітні властивості, за що її люблять дачники та городники.

  • Календула здатна боротися з комахами-шкідниками. Наприклад, завдяки тому, що вона має липке стебло, до неї пристає тля та інші комахи, які можуть нашкодити городині та садовим культурам.
  • Календула – відмінний сидерат, який допомагає очищати землю від бур’яну. Досвідчені дачники висаджують календулу вздовж грядок з капустою, перцем, картоплею та баклажанами.
  • Календула слугує барометром для городників. Якщо календула після ночі не відкриває пелюстки до 8 години ранку, то з великою ймовірністю вдень пройде дощ або гроза.
  • Квіти календули мають лікувальні властивості. Їх збирають та засушують, щоб потім використовувати для приготування настоянок та чаїв, які маю протизапальну, ранозагоювальну, бактерицидну, спазмолітичну і жовчогінну дію.

Раніше Полемика писала про те, який бур’ян не потрібно прибирати з ділянки та чим він може бути корисний.