Сезон полуниці у самому розпалі, а для багатьох постає питання, як правильно мити соковиті ягоди, щоб вони були корисними.

На тлі цього у мережі навіть з’явилися лайфхаки, які передбачають використання соди й навіть оцту.

Як мити полуницю та чи безпечно це робити народними методами з содою, розповідає Полемика з посиланням на РБК-Україна.

Що «живе» на полуниці

Блогерка Діана Головець поділилась відео, на якому можна спостерігати полуницю під мікроскопом. І ця картина може налякати багатьох.

На полуниці, як і на будь-чому, живуть мікроорганізми, дрібні комахи та жучки. І за словами блогерки, усе це необхідно змити. Для цього вона пропонує залити ягоди водою з оцтом, а за 10 хвилин додати туди ще й соду.

Такий лайфхак, як переконує жінка, здатен вимити увесь бруд з полуниці. Втім, у коментарях почалась дискусія. Одні пишуть, що після побаченого відео з мікроскопом їм взагалі перехотілось їсти полуницю, а за словами інших цей метод миття максимально безглуздим.

Дискусії навколо цього методу не вщухають багато років. Вчені та лікарі навіть проводили дослідження, щоб остаточно з’ясувати, як миття у соді та оцті впливає на кількість бактерій на овочах та фруктах. Виявилося, що в деяких випадках даний метод працює.

По теме:  Какой выбрать пескоструйный рисунок для шкафа-купе

Однак, експерти не рекомендують залишати полуницю надовго у воді з содою та оцтом. Окрім того, після замочування варто повторно промити ягоди під проточною водою.

Раніше Полемика писала про те, як приготувати деруни з грибами за рецептом гуцулів з Карпат.