Російські війська сьогодні, 2 квітня, завдали ракетного удару по Дніпру.

Унаслідок ворожої атаки постраждали цивільні особи.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на допис очільника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака та президента України Володимира Зеленського в Telegram.

«Ракетна атака на Дніпро. Є постраждалі», — написав він.

Лисак повідомив, що внаслідок атаки постраждали п’ятеро мешканців. Інформація уточнюється.

«Не допомагайте ворогові. Нічого не фотографуйте і не викладайте в мережу», — закликав глава ОВА.

Пізніше Лисак уточнив, що у Дніпрі через ворожу атаку пошкоджено один із навчальних закладів. Під час повітряної тривоги діти знаходились в укритті, що зберегло життя і учням, і педагогам.

За словами очільника ОВА, кількість постраждалих зросла до 18 осіб, серед яких 5 дітей. Усі знаходяться в лікарні. Їхній стан оцінюють як середньої тяжкості.

Як відреагував на атаку Зеленський

Президент України наголосив, що російські терористи отримують відповіді за кожен удар по цивільним, натякнувши на атаки по російським НПЗ.

«Не менш важливо і те, що російські терористи отримують відповіді на їхні удари. Щоразу далекобійніші відповіді. Дякую кожному нашому воїну, усім українцям і українкам, які це забезпечують», — написав глава держави.

По теме:  Трамп о сбитом беспилотнике: Иран сделал огромную ошибку

Він також повідомив, що у Дніпрі пошкоджені будівлі коледжу та дитячого садочка. Рятувальні роботи тривають, всі служби знаходяться на місці.

Що передувало

Раніше у Дніпрі місцеві жителі повідомляли про гучні вибухи. Вони пролунали під час повітряної тривоги у Дніпропетровській області.

У Повітряних силах до вибухів попереджали, що у напрямку Дніпра летить керована авіаційна ракета.

Раніше Полемика писала про те, що росіяни повністю зруйнували Зміївську ТЕС.