Крайній прийом їжі перед сном повинен бути легким.

Вечеря повинна містити низькокалорійну корисну їжу, яка не буде «важкою» для шлунку.  

Втім, деякі корисні продукти не рекомендується вживати у вечірній час, оскільки вони перевантажують шлунково-кишкову систему і знижують якість сну.

Які продукти краще не вживати перед сном, розповідає Полемика з посиланням на UA.Новини.

Продукти з високим вмістом води

Різного роду кавуни, огірки, селера і тому подібні водянисті продукти перед сном вживати не рекомендується з тієї простої причини, що ви всю ніч будете бігати в туалет. А в цьому випадку про якісний сон можна забути.

Гостра їжа

Вживання гострих страв незадовго до відходу до ліжка викликає розлад шлунка і печію. У перці міститься капсаїцин, який підвищує температуру тіла, що також заважає заснути.

Банани

Це корисні фрукти, але вживати їй краще перед фізичними навантаженнями, щоб зарядитися енергією. А ось перед сном бажано відмовитись від вживання бананів, адже це може привести до утворення великого обсягу слизу і розладу шлунка.

Яблуко

У цих фруктах міститься пектин, який контролює рівень цукру і холестерину в крові. Але яблука вночі погано перетравлюються, а значить, провокують підвищену кислотність.

По теме:  Як вибрати ідеальне помешкання для відпочинку, щоб не натрапити на шахраїв

Хрестоцвіті овочі

Кольорова і білокачанна капуста, броколі і селери багаті на вітаміни, але містять велику кількість нерозчинної клітковини, на перетравлення якої потрібно багато часу. Вживаючи ці продукти перед сном ви перевантажуєте шлунково-кишкового систему під час нічного відпочинку.

Горіхи

Фісташки, мигдаль, волоські горіхи допоможуть підтримувати нормальний кров’яний тиск і зміцнювати здоров’я серця. Але в них міститься велика кількість жирів і калорій, що може сприяти збільшенню ваги, якщо вживати горіхи у вечірній час.

Темний шоколад

Цей продукт містить багато антиоксидантів, що уповільнює старіння і зменшує ризик хвороб серця. Але в шоколаді є і кофеїн, що підвищує рівень бадьорості. Це не найкращий продукт для тих, хто хотів би мати гарний та спокійний відпочинок.

Раніше Полемика писала про те, яке морозиво в магазині ні в якому разі не можна купувати.