Дія
Наразі українці мають змогу лише одружитися за допомогою мобільного застосунку «Дія», а функція розлучення поки не реалізована, однак вона може з’явитися в майбутньому.

Про це пише Полемика з посиланням на заступницю директора департаменту з розвитку електронних послуг Міністерства цифрової трансформації Валерію Ткач в ефірі телемарафону.

За її словами, наразі проводиться аналіз та вивчення бажань українців, щодо функції розлучення в додатку «Дія». У разі позитивних відгуків стосовно ідеї, будуть внесені відповідні зміни в нормативно-правові акти і функція буде додана у застосунок у майбутньому.

Також заступниця директора департаменту з розвитку електронних послуг Мінцифри пояснила алгоритм реєстрації шлюбу онлайн. За її словами, ця послуга має попит. За добу громадяни подали понад 800 заяв на реєстрацію шлюбу.

«Це революційна послуга для всього світу, тому що в жодній країні світу немає повного цифровізованого процесу одруження, а в Україні він є», – наголосила Ткач.

Вона зазначила, що спочатку необхідно подати заяву щонайменше за п’ять-дев’ять днів, та обрати час одруження. У день церемонії пара має приєднатися через відеозв’язок до конференції й працівник ДРАЦС зареєструє шлюб. Протягом 24 годин у «Дії» має з’явитися свідоцтво про шлюб, а паперовий документ одружені зможуть отримати на адресу або на відділення Укрпошти.

По теме:  Як швидко подати заяву на субсидію: вам знадобиться всього 10 хвилин

Водночас Ткач заявила, що після подання заяви у реєстрах проводиться перевірка наявності шлюбів. Також відсіюються заяви, що були подані двома чоловіками або двома жінками.

«Пропозицію можна зробити будь-кому. Але на етапі заяви це все перевіряється, відбуваються перевірки в реєстрах. І звісно заяву на одруження можуть подати чоловік і жінка», – додала вона.

Раніше Полемика писала про те, чому не варто залишати смартфон на зарядці на цілу ніч.