Цього року варто спробувати приготувати щось незвичне. Наприклад, великодній крафін. Він простий в приготуванні, і з ним може впоратись навіть початківець.
Рецептом ароматного и смачного крафіну поділилась в Instagram фудблогерка з ніком zhuravlina_cooking. Вона зазначає, що простішого рецепту приготування просто не існує. Про це передає Полемика.
Інгредієнти на форму d16см та висотою 13см
Для приготування вам знадобиться:
- молоко тепле – 120 мл;
- сухі дріжджі – 8 гр (або 21 гр пресованих);
- яйця – 2 шт;
- цукор – 110 гр;
- ванільний цукор – 10 гр;
- сіль – 1/3 ч.л.;
- вершкове масло – 50 гр;
- борошно – 450 гр.
- вершкове масло – 80 гр;
- цукати – 110 гр.
Як готувати крафін
Всі продукти повинні бути кімнатної температури. В глибоку ємність додаємо яйця, сіль, цукор, ванільний цукор та змішуємо.
У яєчну масу додаємо розтоплене вершкове масло та дріжджі. Перемішуємо до розчинення.
В отриману суміш додаємо тепле молоко, замішуємо та поступово вводимо просіяне борошно. Спочатку можна замішувати ложкою, потім вимішувати тісто руками на робочій поверхні.
Еластичне тісто, яке не липне до рук, перекладаємо в миску змащену олією, накриваємо харчовою плівкою, рушником і залишаємо в теплому місці на 1-1,5 години.
Після того перекладаємо його на поверхню присипану борошном, розтягуємо руками, потім скалкою, щоб товщина тіста була 3-4 мм.
Тісто змащуємо вершковим маслом та додаємо цукати.
Загортаємо рулет, заліплюємо краї. Гострим ножем розрізаємо на 2 частини, але до кінця дорізати не потрібно.
Підвертаємо верх та загортаємо 2 сторони. Складаємо одна на одну.
Перекласти на пергамент, зверху поставити роз‘ємну форму, накрити харчовою плівкою і залишити на 30-40 хвилин.
Поставити у розігріту до 170-180 градусів духову шафу на 45-50 хвилин.
Раніше Полемика писала про те, як приготувати ароматні пухкі пончики на сметані.