Важко знайти людину, яка б відмовила собі зранку в горнятку ароматної кави.

Цей напій займає важливу роль в раціоні багатьох людей. Однак, додавання молока у каву може нашкодити організму.

Про це повідомляє Полемика з посиланням на допис нутриціолога Ольги Дорош в Instagram.

За словами експерта, 67% тих, хто п’є каву, додають у неї молоко чи вершки. Справа в тому, що молочні білки можуть перетворити гірку каву на м’який кремовий напій, який так подобається гурманам.

Молоко і кава — це популярні та корисні напої для всіх, хто добре їх переносить.

Молоко корисне через кальцій, калій, вітамін D та білок.

В свою чергу, кава багата антиоксидантами, поліфенолами, які допомагають зменшити окислювальний стрес в організмі, який викликає запалення. Завдяки такому набору нутриєнтів, ранкова кава покращує настрій та підвищує розумову активність.

Нутриціолог зазначила, що молоко не впливає на вміст кофеїну та його вплив.

Однак, ряд досліджень показали , що додавання молока до кави знижує антиоксидантну властивість.

Інші дослідження вказали на те, що додавання молока до кави не впливає на користь від поліфенолів і навпаки додавання кави до молока може позитивно впливати на зменшення запалення.

По теме:  Чи справді безпечна кава без кофеїну

Важливо пам’ятати, що молоко збільшує калорійність напою. Американо містить 9 ккал, а стандартне лате 90-100 ккал.

Раніше Полемика писала про фрукт, який знижує тиск і зменшує ризик інсульту.